Sistem de schimbare scula

mai multe procedee - mai multa libertate

Sistem de schimbare scula

Mai multe procedee pe aceeasi piesa
Pentru a creste gradul de incarcare a unui sistem robotizat QIROX®, firma CLOOS a aplicat un sistem de schimbare automata a sculei (capului). Astfel se pot aplica mai multe procedee de sudare - cum ar fi WIG, MIG/MAG sau MIG/MAG Tandem® - prin simpla schimbare a capului de sudare. Chiar si schimbarea cu un dispozitiv de prehensiune (greiffer), un dispozitiv de sudare bolturi, un cap de debitare oxi-gaz sau cu plasma, sunt scenarii deja probate cu succes in industrie.

Selectie mare, timpi scurti de schimbare

Numarul de procedee, capete ce se pot aplica la un sistem robotizat este aproape nelimitat. Combinand diverse scule se pot acoperi mai multe piese, dar se pot si efectua mai multe operatii pe o singura piesa. De exemplu la piese cu probleme de accesibilitate la anumite cordoane, acestea erau lasate pentru completarea manuala - dupa iesirea din statia robotizata. Prin folosirea unor capete de sudare cu geometrii speciale se pot realiza toate sudurile in maniera robotizata.

Fixare mecanica

Schimbarea sculei se realizeaza cu un sistem de prehensiune actionat pneumatic. Totusi fixarea se face mecanic, si odata stabilita - chiar si in cazul unei avarii la alimentarea cu aer comprimat - scula montata nu mai poate fi desprinsa accidental. Sistemul de fixare dispune si de un senzor, ce identifica scula incarcata, astfel eliminandu-se o serie de erori posibile.

Accesorii suplimentare

  • sistem anticoliziune pe fiecare scula
  • senzor tactil - dispozitiv calibrare sarma
 
Avantaje
.. pentru utilizatori

  • Cresterea gradului de incarcare a sistemului robotizat prin folosirea mai multor procedee
  • Flexibilitate crescuta in prelucrarea diverselor piese
  • Schimbare automata si rapida, fara interventii manuale - costisitoare de timp
  • Timpi de pregatire redusi